Een herfstig recept
Runderstoof met pompoen. (4 personen)
Ingrediënten:
- 1 kilo runderstoofvlees.
- 2 kaneelstokjes.
- 3 tenen knoflook.
- 2 laurierblaadjes
- 2 uien.
- 2 theelepels gemalen koriander (djinten).
- Een hele pompoen. (Hokkaido)
- Shiitake paddestoelen
- 2 wortelen
- 1 spaanse peper
- Peper en zout.
- 6 eetlepels kokosolie.
- 2 kopjes heet water.
- Half bosje verse koriander.
Snijd het vlees in grove blokken. Snipper de ui, peper en knoflook fijn. Hak de pompoen in blokjes. De shiitaken in dikkere plakken. De wortel in partjes. Bestrooi het vlees met peper, beetje zout en djinten. Verhit een braadpan met kokosolie en bak hierin het vlees aan. Voeg erna de ui, peper en knoflook toe. Bak de ui tot deze lichtgekleurd is, voeg dan de pompoen, kaneelstokjes, laurier en water toe. Laat het water aan de kook komen en zet dan het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 3 uur staan. Voeg eventueel water toe wanneer het prutje te droog wordt. Wanneer je het opdient strooi er de fijngehakte koriander over.
Wat lekker erbij is wat sperzieboontjes ernaast. Zo heb je een heerlijke en herfstige maaltijd